ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                              Νάξος, 5/10/2017

 

  

Θέμα: Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων αερολιμένα Νάξου

 

Μετά από επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή έργων επέκτασης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και συντήρησης του αερολιμένα Νάξου. Με την απόφαση αυτή, που υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο, δίνεται πλέον το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για την υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ιδιαίτερα τον διευθυντή του τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΡΟΠΕ) κ. Σπύρο Μπουζιάνη, τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον κ. Αλέξανδρο Κουλίδη, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Aegean Airlines κ. Ευτύχη Βασιλάκη για τη συνδρομή του.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τη Νάξο, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες που ξεκίνησαν από το 2012, εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους μας. Η αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Υ.Π.Α. και το Υπουργείο συνέβαλαν να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, που στοχεύει στην ανάπτυξη του τόπου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και κατέληξε, λέγοντας: «Ήταν άλλο ένα προσωπικό στοίχημα της παρούσας δημοτικής αρχής, το οποίο κερδήθηκε!»

Σχόλια are closed.