ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Νάξος, 29/10/2023

 

Έναρξη εργασιών Ζ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», το οποίο θα διεξαχθεί στο Γλινάδο Νάξου, από Πέμπτη 2 έως και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Το Συνέδριο αγκαλιάζει μια ευρεία αλλά και συνεκτική οικογένεια πεδίων και θεματικών κύκλων που στρέφονται αποκλειστικά γύρω από τη διαχρονική παρουσία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, από τις μυθικές απαρχές μέχρι το παρόν αλλά και το μέλλον των νησιών μας. Δεκάδες επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν θέματα από τη Μυθολογία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Πολιτική και Κοινωνική Ιστορία, τη Λαογραφία, την Πολιτιστική Διαχείριση, την Εκπαίδευση, τη Δημόσια μεταπολεμική Κοινωνικότητα, τη ναξιακή Προσωπογραφία, την Οικολογία, κ.ά. που σχετίζονται με τον πολιτισμό των νησιών μας.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί όλους/-ες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου και να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο που θα αναπτυχθεί καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Σχόλια are closed.