ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 11/9/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Αναστολή λειτουργίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με αναστολή της λειτουργίας του, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, αντιδρά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις επιπλέον περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση, που αποφασίστηκε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από το 2009 μέχρι σήμερα μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση κατά 60%, ενώ έχουν  επιβληθεί μειώσεις που οδήγησαν σε πολύ σημαντικές περικοπές δαπανών. Μειώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Υπουργείο  ή Οργανισμό ή Φορέα του Δημοσίου.

     Εάν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του Κράτους, η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη και δεν θα υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

     Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, (παιδικοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΑΠΗ , κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού. Επιπλέον οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

     Κινητοποιούμαστε γιατί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, είναι μεν σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων. Γι' αυτό ζητάμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των δημοτών κατά το διήμερο των κινητοποιήσεων.

Σχόλια are closed.