ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 14/07/2014
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Αντίδραση για την κτηματογράφηση του Αγίου Προκοπίου

Την εντονότατη αντίδραση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη προκάλεσε η επίσκεψη ιδιώτη Τοπογράφου – Μηχανικού, ο οποίος κατ' εντολή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) επισκέφθηκε σήμερα τη Νάξο, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως «καταπατημένες» εκτάσεις. Εντονότατη ήταν και η αντίδραση του Προέδρου της Κοινότητας Αγίου Αρσενίου, αλλά και κατοίκων που αντιλήφθηκαν την παρουσία του.

Ο Τοπογράφος – Μηχανικός κλήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και απαιτήθηκε να σταματήσει κάθε ενέργεια και να αποχωρήσει άμεσα. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης καθιστούν σαφές ότι αντιτάσσονται σε κάθε ενέργεια κατά της δημόσιας περιουσίας από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ειδικά την περίοδο αυτή που συζητείται το θέμα της αξιοποίησης εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο τόπος μάς ανήκει και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες, Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής των παρατάξεων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχόλια are closed.