ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com

Νάξος, 16/9/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε, μέσα από ένα αχαρακτήριστο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, να διαδίδονται ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις σχετικά με τα δημοτικά θέματα, μόνο και μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, όταν μάλιστα ακόμα και οι ίδιοι οι συντάκτες γνωρίζουν το ψευδές και ανυπόστατο των γραφομένων τους. Είναι τουλάχιστον απρεπές, ανέντιμο και επικίνδυνο να δίδονται στη δημοσιότητα τόσα ψευδή στοιχεία, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποια ερώτηση, συζήτηση και ενδιαφέρον από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ώστε να διευκρινιστούν οι όποιες απορίες πιθανόν είχαν τα στελέχη σας.

Ενεργώντας πάντα με αίσθημα ευθύνης και ήθους απέναντι στους δημότες μας, σας δηλώνουμε ότι γνωρίζουμε το συμφέρον του τόπου μας και δουλεύουμε ακατάπαυστα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να συμμετέχουμε σε σενάρια φαντασίας και δολοπλοκίας, όπως αυτά που πλάθετε, τα οποία αποσκοπούν μόνο στην κάλυψη των μικροπολιτικών αναγκών σας και στην ανάδειξή σας ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αυτή η τακτική ποτέ δεν μας άγγιξε, καθώς η τακτική του ψεύδους δεν μπορεί παρά να καταρρεύσει.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος είναι πάντα ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση και πρόταση που αφορά στην ανάπτυξη του τόπου, στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Αξιολογούμε τις προτάσεις φορέων ή ιδιωτών και οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί στην υλοποίηση προγραμμάτων, έρχεται προς διαβούλευση και ακολούθως στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Είναι, λοιπόν, μακριά από εμάς κάθε εν κρυπτώ απόφαση και τα ευφάνταστα σενάρια που γράφονται, μάλλον χαρακτηρίζουν την ασκούμενη πολιτική αυτών που τα διαδίδουν.

Προς γνώση, λοιπόν, δική σας και προς ενημέρωση των δημοτών, σας απαντούμε για τα θέματα, τα οποία θίγετε, προσπαθώντας να παραπλανήσετε (άραγε ποιους;):

–          Ε.Ν.D. (End National Dept). Προ ημερών, εκπρόσωπος του Ε.Ν.D. ζήτησε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καταθέσει δανειοδοτική πρόταση στο Δήμο, χωρίς ωστόσο να έχει προσκληθεί από το Δήμο ή να έχει εκφραστεί κάποια τέτοια πρόθεση από πλευράς Δήμου. Η πρόταση του εκπροσώπου του Ε.Ν.D. μάς βρήκε αντίθετους και, καθώς η συζήτηση και η πρόταση δεν κρίθηκε αξιόλογη, δεν υπήρχε λόγος δημοσιοποίησής της.

–          Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Προτού αναφερθείτε στη «σιωπή» της Δημοτικής Αρχής, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας έχει συντάξει ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται ενάντια σε κάθε είδους ενέργεια που σκοπό έχει την εκποίηση δημόσιας γης, όπως είναι οι λίμνες του Αγίου Προκοπίου. Επιπλέον, σας πληροφορούμε ότι ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, έχει καταθέσει εγγράφως (αρ. πρωτ. 12501) την έντονη διαμαρτυρία του προς το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., σχετικά με την σχεδιαζόμενη πώληση της δημόσιας γης στον Άγιο Προκόπιο, ενώ ήδη από το Μάιο του 2013 έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για την ανάθεση περιβαλλοντικής μελέτης προστασίας και αξιοποίησης της εν λόγω περιοχής.

–          Ε.Υ.Δ.Α.Π. Σχετικά με την ψευδέστατη κατηγορία σας περί «πώλησης των νερών μας στην Ε.Υ.Δ.Α.Π.», σας δηλώνουμε καθέτως ότι δεν έχει ανατεθεί τίποτα και πουθενά! Ο Δήμος αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υδάτινους πόρους και δεν έχει παραχωρήσει στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. τίποτα στη Νάξο και ούτε υπάρχει σκέψη και προοπτική για κάτι τέτοιο!

–          Διαχείριση απορριμμάτων. Η Δημοτική Αρχή προχωράει στην κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α., στην αποκατάσταση των 11 Χ.Α.Δ.Α. και στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω κοινοτικών κονδυλίων και δεν υπάρχει καμία απολύτως συνεργασία με οποιονδήποτε Γερμανό, Γάλλο, Κινέζο και όποιας άλλης εθνικότητας φαντάζεστε.

–          Σμύριδα. Με ψεύδη («υπαγόρευση» όπως αναφέρετε) προσπαθείτε να υποβαθμίσετε τη θετικότατη και καταλυτική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Σμυριδικού, που μετά από 32 χρόνια στασιμότητας, ξεκίνησε τα τελευταία 2 χρόνια να πωλείται σμύριδα και να υπάρχει ενδιαφέρον γι' αυτό το μοναδικό προϊόν της Νάξου, γεγονός που κάνει τους κατοίκους των ορεινών χωριών μας να   μπορούν να ελπίζουν για τη συνέχιση της οικονομικής τους επιβίωσης.

    Κύριοι, επειδή ο τόπος μας είναι μικρός και ο καθένας γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες τους καθενός, είμαστε όλοι σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που τόσα χρόνια δρουν ως τροχοπέδη των μεγάλων αναπτυξιακών έργων των νησιών μας και ποιοι έχουν ως βασικό τους στόχο τη στείρα άρνηση.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται και δρα με μοναδικό γνώμονα και σκοπό το συμφέρον των δημοτών και του τόπου, δεν δέχεται μαθήματα φιλοπατρίας από τον οποιονδήποτε και δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροπολιτικής και καιροσκοπισμού, τα οποία μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον τόπο μας. Χειριζόμαστε όλα τα θέματα του Δήμου με σύνεση και έτσι θα συνεχίσουμε.

Σχόλια are closed.