ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Νάξος, 08-08-2013
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θέμα: Απάντηση του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη στους επαγγελματίες της οδού Κοντολέοντος

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού με επαγγελματίες και εκπροσώπους επιχειρήσεων της οδού Κοντολέοντος (Περιφερειακού), με θέμα τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Οι επαγγελματίες, που παρέστησαν στη συνάντηση, ζήτησαν να αναβληθεί η μονοδρόμηση της οδού Κοντολέοντος για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι άμεσα θα εξεταστεί και θα απαντηθεί το αίτημα της αναβολής, αλλά όχι της αναστολής των ρυθμίσεων.
    Όπως κάθε χρηματοδοτούμενο έργο, έτσι και το έργο της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης οφείλει να παραδοθεί εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, όπως έχει προβλεφθεί και οριστεί κατά την εγκεκριμένη μελέτη. Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, προϋπολογισμού 403.000 ευρώ, έργο τα οφέλη του οποίου θα καρπωθούν οι δημότες μας, έχει προθεσμία παράδοσης έως τις 3/10/2013, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος απένταξης του έργου. Κάθε τροποποίηση της υλοποιούμενης μελέτης είναι αδύνατη.
     Συνεπώς οφείλουμε να προχωρήσουμε το σύνολο της μελέτης χωρίς καμία παρέκκλιση από την αρχική της μορφή. Εξάλλου, οι αποσπασματικές τροποποιήσεις στην εφαρμογή της, όπως ζητείται από επιχειρηματίες της περιοχής, δεν είναι σύννομες και εμπεριέχουν κινδύνους ατυχημάτων.
     Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το έργο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται στη μελέτη και γι αυτό ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία των συνδημοτών μας.
     Όλες οι νέες ρυθμίσεις έχουν ήδη ανακουφίσει αισθητά την κίνηση πεζών και οχημάτων, ώστε όλοι να κινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια. Ωστόσο, όποιες παρατηρήσεις προκύψουν μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, θα εξεταστούν σε συνεργασία με τους μελετητές.

Σχόλια are closed.