ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com

Νάξος, 8/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο αίτημα των φορέων Νάξου και Πάρου.

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη,  είχαν στις 28/9/2012 φορείς της Νάξου και της Πάρου, με σκοπό να δηλώσουν το κοινό αίτημα των δύο νησιών για συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με τους διεθνείς αερολιμένες Αθηνών και Μυκόνου. Στη συνάντηση τη Νάξο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λιανός και ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων Νάξου, Κώστας Κάβουρας. Σκοπός όλων των φορέων είναι η τόνωση του τουρισμού, μέσα από την υποστήριξη των επισκεπτών για άμεση πρόσβασή τους στους κοντινούς διεθνείς αερολιμένες.
     Σε έγγραφη απάντησή του, της 5ης Οκτωβρίου,  προς το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κ. Μουσουρούλης σημειώνει ότι «υπάρχει η δυνατότητα, βάσει του Ν.2931/01, για δρομολόγηση πλοίου μεταξύ Πάρου – Νάξου – Μυκόνου – Τήνου – Άνδρου – Ραφήνας, ωστόσο, με στόχο την παροχή αποτελεσματικότερης συγκοινωνιακής υπηρεσίας, τα σχετικά θέματα αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας από το Υπουργείο».  Επιπλέον, ο Υπουργός ζητάει τη συνεργασία και την υποστήριξη όλων των φορέων της Νάξου για το σωστότερο σχεδιασμό της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, καθώς «μέσα από την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μπορούν να σταθούν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια του Υπουργείου για αναβάθμιση συνολικά του μεταφορικού έργου».
     Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, δήλωσε ότι «από πλευράς Δήμου, το θέμα θα παρακολουθείται και θα ασκηθούν επιπλέον πιέσεις για την εκπλήρωση του δίκαιου αιτήματός μας, ενώ θα συμπράξουμε εκ νέου με όλους τους φορείς των δύο νησιών, μέχρι την ευόδωση των προσπαθειών μας».

Σχόλια are closed.