logo.pnglogo.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα βίντεο-έκπληξη με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ελευθερίου παρουσιάζει
την Νάξο όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Πρωτότυπο βίντεο από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει τον ξεχωριστό κυκλαδίτικο χαρακτήρα του νησιού προσφέροντας μια σύντομη και διαφορετική ματιά του τουριστικό του προϊόντος

ΝΑΞΟΣ – 18 Ιουλίου, 2013 – Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου από μια σειρά διαφημιστικών βίντεο με στόχο την ανάδειξη του νησιού ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Tο 3-λεπτό βίντεο «Όλος ο Κόσμος σ' ένα Νησί» (Naxos: A World to Experience) με πρωταγωνιστή τον γνωστό δημοφιλή ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου, ξεφεύγει από το συνηθισμένο κυκλαδίτικο μοτίβο «ήλιος και θάλασσα» και παρουσιάζει έναν ζωντανό κόσμο εμπειριών. Μια φανταστική ξενάγηση ξεκινά με αναφορές και εικόνες της Νάξου: από τα αρχαιολογικά της μνημεία, τα βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, στην γαστρονομία και την τοπική βιομηχανία προϊόντων, καταλήγοντας στα Διονυσιακά μυστήρια, το παραδοσιακό Καρναβάλι και την πειρατική ιστορία του Αιγαίου.

«Ένας ολόκληρος κόσμος εμπειριών σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στη Νάξο», λέει ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Λιανός. « Ως ένα  από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας, η Νάξος προσφέρει στους επισκέπτες της  μια ποικιλία από δραστηριότητες και πράγματα που μπορούν να δουν, να κάνουν και να μάθουν, όλο το χρόνο. Θέλουμε να εμπνεύσουμε έτσι τον ταξιδιώτη που αναζητά το κάτι περισσότερο: την περιπέτεια, την ιστορία, τον πολιτισμό, το μυστήριο και το στοιχείο της έκπληξης».

Το σενάριο είναι του Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος υποδύεται και τους περισσότερος από τους ρόλους. Πρωταγωνιστής είναι ένας ξένος τουρίστας ο οποίος ξυπνά σε μια αμμώδη παραλία της Νάξου και ξεκινά μια περιπετειώδη περιήγηση του νησιού. Ο τουρίστας προσεγγίζεται από διάφορους χαρακτήρες μεταδίδοντας στον θεατή μια σειρά από εμπειρίες μυστηριώδεις και συνάμα απρόσμενες. Ένας Άραβας δείχνει προς την πλούσια αμμώδη παραλία. Ένας μοναχός ξεπροβάλει από μια παλιά βυζαντινή εκκλησία και του προσφέρει ελιές. Ο ήρωας μας μεταφέρεται σε μία ζούγκλα όπου ένας Αζτέκος του δίνει μια αρχαία ανάγλυφη πλάκα. Στη συνέχεια βρίσκεται σε μια κοιλάδα που θυμίζει γαλλική επαρχία όπου ένας Γάλλος σερβιτόρος του σερβίρει ντόπιο κρασί και τυρί. Περιδιαβαίνει τα σοκάκια ενός μεσαιωνικού κάστρου όπου συναντά Διονυσιακές φιγούρες και γυναίκες με ενδυμασία καρναβαλιού. Όλα δρουν μεταφορικά για τον κόσμο των εμπειριών που περιμένουν τον επισκέπτη στη Νάξο, υπογραμμίζοντας παράλληλα το διεθνές ενδιαφέρον του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργική ομάδα έχει καταγωγή από τη Νάξο: ο  πρωταγωνιστής Λευτέρης Ελευθερίου ο οποίος έγραψε το σενάριο, ο Γιάννης Παπαδάκος ο οποίος το σκηνοθέτησε και  ο Λίλλος Κατσούρης ο οποίος σύνθεσε τη μουσική.

«Εκτός από την παραδοσιακή νησιώτικη γοητεία που περιμένουμε έτσι και αλλιώς από ένα κυκλαδίτικο νησί, η Νάξος κλείνει έναν  ολόκληρο κόσμο μέσα της και προσφέρει μια πληθώρα πραγμάτων προς εξερεύνηση», λέει ο Ελευθερίου. «Λατρεύω τη Νάξο και αυτό ήταν μια συναρπαστική ευκαιρία να δείξω το γιατί».

Το βίντεο είναι μόνο η αρχή της νέας στρατηγικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προώθηση των  νησιών που εκπροσωπεί (Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Ειρήνη Φύτρου
Γραφείο Τουρισμού
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Τ.Κ. 84 300 Νάξος
Τηλ. (+30) 22853 60136
Φαξ (+30) 22850 23570
E-mail: efitrou@naxos.gov.gr
www.naxos.gr

Σχόλια are closed.