ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 23/3/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:  Συναντήσεις του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, για Νοσοκομείο, Λιμάνι και Αεροδρόμιο
Διήμερο επισκέψεων στην Αθήνα είχε ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, για σημαντικά θέματα της Νάξου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό.
     Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Θέκλα Κίζη και Παρασκευή Βιτζηλαίου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τον οποίο συζήτησαν το πάγιο αίτημα του Δήμου, όπως έχει εκφραστεί και αποτυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διατήρηση της αυτονομίας και τη στελέχωση του Νοσοκομείου – Κ. Υ. Νάξου. Ο Υπουργός εξέφρασε άμεσα και ξεκάθαρα τις θέσεις του, βάσει των οποίων είναι θετικός ως προς την υγειονομική αυτονομία και τη στελέχωση του Νοσοκομείου, θέση που είχε αποτελέσει δέσμευση και από τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, με την παράλληλη δέσμευση ότι άμεσα θα διοριστούν 12 γιατροί και θα γίνει αποδεκτό το προτεινόμενο οργανόγραμμα (Ο.Ε.Υ.) του Νοσοκομείου. Ο Υπουργός παρουσιάστηκε αρνητικός ως προς τη διοικητική αυτονομία του και επισήμανε ότι το Νοσοκομείο Νάξου θα παραμείνει διοικητικά συγχωνευμένο με το Νοσοκομείο Σύρου. Επίσης, ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε την άποψή του να αναλάβουν οι Ο.Τ.Α. τη διοίκηση των Νοσοκομείων, με την παροχή των αντίστοιχων οικονομικών πόρων, ενώ διευκρίνισε ότι στο «Χάρτη Αιγαίου για την Υγεία», που ετοιμάζεται από το Υπουργείο Υγείας, θα υπάρχει και ειδική δράση για τις αεροδιακομιδές – ΕΚΑΒ, μέσα στη οποία θα ενταχθεί και το υγειονομικό αεροπλάνο της Πάρου.
     Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μανώλη Ζουγανέλη και τη μηχανικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου, επισκέφτηκαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Γραφείου Έργων Υποδομών και Δικτύων, Επαμεινώνδα Τολέρη, με τον οποίο συζήτησαν για τη επέκταση του λιμένα Νάξου και για τη μελέτη της επέκτασης, όπως θα προκύψει από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
     Ακολούθως, οι κκ Μαργαρίτης και Λιανός μετέβησαν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου συναντήθηκαν με τη Διοικητή, Φώφη Παπαδημητροπούλου και με στελέχη της Υπηρεσίας, με τους οποίους συζήτησαν θέματα του Αερολιμένα Νάξου, όπως την αλλαγή των πυλώνων, την εγκατάσταση φώτων εμποδίων, την κατασκευή αίθουσας αναμονής και ελέγχου διαβατηρίων και την επέκταση του αεροδιαδρόμου. Η Διοικητής της Υ.Π.Α. τόνισε ότι εντός του μηνός Απριλίου θα επισκεφθεί τη Νάξο τριμελής επιτροπή τεχνικών της Υπηρεσίας, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στον υφιστάμενο χώρο του Αερολιμένα και να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη βελτίωσή του.

Σχόλια are closed.