ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Νάξος, 17/03/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με φερόμενη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για θέματα του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. και σε συνέχεια της ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας που βάναυσα κακοποιήθηκε και κακοποιείται, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
Καμία συζήτηση σχετική με τα ανωτέρω θέματα δεν έγινε κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής στις 15-3-2022. Το 12ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, το οποίο αναβλήθηκε κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μέχρι να ληφθεί απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.
Αφού έληξε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποχώρησαν οι Υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνέχεια, στα πλαίσια της συνεργασίας και ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που επιδιώκει η παρούσα δημοτική αρχή, έγινε άτυπη ενημέρωση από τον Δήμαρχο προς τους δύο επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία δύο αντιδημάρχων. Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., χαιρετίζοντας την ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στο ΕΣΠΑ, της οποίας τη μελέτη παρέλαβε ο Δήμος το 2019. Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού τον Σεπτέμβριο του 2020 και εξαιτίας της ίδρυσης της ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. και της νομοθετικής μεταβολής που επέφερε το άρθρ. 93 του Ν. 4685/2020, δεν προχώρησε η έγκαιρη δημοπράτηση του έργου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κατ΄ ιδίαν συζήτησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε πρόσφατα, αναρτημένα στη Διαύγεια, εντάλματα πληρωμής του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., που αφορούσαν σε καταβολή χρηματικών ποσών σε επιχειρήσεις του τοπικού τύπου και δημοσιογράφους. Ουδεμία αναφορά έγινε σε «χαρτζιλίκωμα» ή «χρηματισμό» οποιουδήποτε ή άλλη επιλήψιμη πράξη λειτουργών του τύπου και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν οι παριστάμενοι. Επιπλέον, ουδέποτε ο Δήμαρχος κατηγόρησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι «χρηματίζει δημοσιογράφους για να επιτίθενται στον Δήμο».
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι στο πλαίσιο μιας κατ΄ ιδίαν συζήτησης και της ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων επιχειρείται η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την εκτόξευση αβάσιμων και ψευδών κατηγοριών κατά του Δημάρχου, με τη συνδρομή της ελάσσονος μειοψηφίας, δυστυχώς, η οποία με την ανακοίνωσή της δίνει «τροφή» για την παραπληροφόρηση.
Κυρίαρχο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι τα μεγάλα και μικρά καθημερινά θέματα που απασχολούν τους δημότες και τους επισκέπτες μας τόσο διαχρονικά όσο και εξ αιτίας των σημερινών δύσκολων υγειονομικών και οικονομικών συνθηκών. Έχουμε αποφασίσει συνειδητά να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση των θεμάτων αυτών, αντί να αναλωνόμαστε σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.
Το έργο μας σε κάθε τομέα ευθύνης είναι ορατό και απτό για όποιον θέλει να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και όχι μέσα από παραμορφωτικούς φακούς πολιτικών μικροσυμφερόντων ή προσωπικών συμπλεγμάτων.
Αν αυτό που «πουλάει» για κάποιους είναι η σκανδαλολογία και η προσπάθεια να πλήξουν την ανέκαθεν καλή σχέση του Δήμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ιδιοτελείς σκοπούς, τους διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό και το μόνο που θα πετύχουν είναι η απαξίωση τους στα μάτια των πολιτών.

Σχόλια are closed.