ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
 
Νάξος, 25/6/2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το φερόμενο ως χρέος του Δήμου

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Ιωάννη Παπανίκο, και υπηρεσιακούς παράγοντες, με θέμα το φερόμενο ως χρέος του Δήμου προς το Τ.Π.Δ., το οποίο ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ. Τον Δήμαρχο συνόδευαν, ως μέλη της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αργύρης Ανεβλαβής, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης Γιώργος Καραμανής και Ευδοκία Ψαρρά, ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Κόκοτας και ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Ορκωτών Λογιστών που διενήργησε τον έλεγχο, Γιώργος Νανούρης.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, με διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας από τις δυο πλευρές. Τα μέλη της επιτροπής αμφισβήτησαν για μια ακόμα φορά το φερόμενο ως χρέος του Δήμου, παραθέτοντας τα επιχειρήματα, όπως αυτά καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπροσθέτως, κατατέθηκε η έκθεση των ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με την οποία δεν είναι αξιόπιστα, επαρκή και τεκμηριωμένα τα στοιχεία στα οποία βασίζεται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον υπολογισμό της φερόμενης οφειλής. Ωστόσο, το θέμα και τα επιχειρήματα της επιτροπής θα εξετασθούν από τους εκπροσώπους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Όπως δήλωσε ο Μανόλης Μαργαρίτης «ευελπιστούμε ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Τ.Π.Δ. θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα στοιχεία που τους παραδώσαμε, έτσι ώστε το μείζον θέμα, που προέκυψε με το φερόμενο ως χρέος του Δήμου μας, να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση».

Σχόλια are closed.