Διαβούλευση ΣΦΗΟ (Χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και θέσεων στάθμευσης Η/Ο)

Το Σ.Φ.Η.Ο. αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η εκπόνηση Σ.Φ.Η.Ο. συνιστά υποχρέωση για όλους τους Δήμους της χώρας στο πλαίσιο του ν.4710/2020 με σκοπό την διασφάλιση επάρκειας δημόσια προσβάσιμων υποδομών φόρτισης για την υποστήριξη λειτουργίας των ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) κατοίκων και επισκεπτών. Το ΣΦΗΟ θα αποτελέσει το προγραμματικό σχέδιο του Δήμου για την χωροθέτηση και ανάπτυξη των δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η έγκαιρη κατάρτιση του ΣΦΗΟ αποσκοπεί στην γεωγραφικά και κοινωνικά ισόρροπη ανάπτυξη της εν λόγω υποδομής, δημιουργώντας ένα δίκτυο ολοκληρωμένο και χρηστικό, με στόχο την εξυπηρέτησης των δημοτών καθώς και των επισκεπτών του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνέχεια της ανοιχτής εκδήλωσης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου εκπόνησης του ΣΦΗΟ παραθέτονται τα έντυπα χωροθέτησης των Σταθμών Φόρτισης εδώ.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία εκπόνησης του Σ.Φ.Η.Ο. είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση ως προς την χωροθέτηση των σημείων φόρτισης των Η/Ο. Κατόπιν τούτου σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης διατυπώνοντας τις απόψεις σας σχετικά με την προτεινόμενη χωροθέτηση των Σταθμών Φόρτισης Η/Ο στον Δήμο.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ,
μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020», Άξονας Προτεραιότητας 4 (Α.Π.4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)»

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Πόσοι σταθμοί, θα προστεθούν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *