ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνείς διακρίσεις για Νάξο και Μικρές Κυκλάδες με πρωτοβουλίες του Δήμου!

Νάξος, 5 Αυγούστου 2021

Δυναμικά στο «κάδρο» των διεθνών διακρίσεων έχουν μπει φέτος η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες μέσα και από τις ενέργειες του Δήμου.
Οι τρεις πιο πρόσφατες διακρίσεις που προέκυψαν στο πλαίσιο της δυναμικής συνεργασίας του Δήμου με το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Β. Ιρλανδίας αφορούν κορυφαία Βρετανικά ΜΜΕ.
Το πρώτο αφιέρωμα περιλαμβάνει τη Νάξο και τα Κουφονήσια στο World of Cruising https://www.worldofcruising.co.uk/cruise-news/greece-holidays-crete-cruise-santorini-cruises-mykonos-greek-islands που είναι η ιστοσελίδα του μεγαλύτερου περιοδικού κρουαζιέρας της Αγγλίας.
Το δεύτερο πολύ αξιόλογο αφιέρωμα σχετικά με τους καλύτερους μη συμβατικούς νησιωτικούς προορισμούς που περιέχει ειδική αναφορά στη Νάξο, ανήκει στην έγκριτη Βρετανική Daily Mail με 6 εκατομμύρια αφοσιωμένους επισκέπτες https://creative.dailymail.co.uk/greece/2021/the-seven-idyllic-off-the-beaten-track-greek-isles-that-will-top-your-holiday-wishlist.html?fbclid=IwAR1TE6LnpJAYxaEir8WtiOFT8wuA2RnYbHZQke-skFzCoCtA8HnZSDi4RTA.
Το τρίτο άρθρο κατατάσσει τη Νάξο στους 5 καλύτερους προορισμούς των Κυκλάδων σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό Μέσο της Μ. Βρετανίας, Conde Nast Traveller https://www.cntraveller.com/article/cyclades-islands-greece.
Οι παραπάνω σημαντικές προβολές συμπληρώνουν το «ψηφιδωτό» των φετινών διεθνών διακρίσεων της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής του Δήμου. Αναλυτικότερα, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, η Νάξος κατέλαβε την πρώτη θέση στη κατάταξη με τα προτεινόμενα Κυκλαδίτικα νησιά από το δημοφιλέστερο τουριστικό περιοδικό της Δανίας, Vagabondhttps://vagabond.info/artikler/europa/gr%C3%A6kenland/gr%C3%A6kenland-byder-verden-velkommen/, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται και τα Κουφονήσια.
Ένα ακόμη διεθνές μέσο που «υποκλίθηκε» στη γοητεία του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων ήταν και η Βρετανική Evening Standard που έδωσε την πρωτιά στη Νάξο στη λίστα με τα 20 εντυπωσιακότερα Ελληνικά νησιά. Μάλιστα η συντάκτρια του επιτυχημένου άρθρου που είχε φιλοξενηθεί παλιότερα από τον Δήμο, έκανε ειδική μνεία στις ονειρικές παραλίες του προορισμού https://www.standard.co.uk/escapist/travel/best-greek-islands-to-visit-a3869661.html και δήλωσε ανυπόμονη μέχρι την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτεί ξανά! Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του εμβληματικού παγκοσμίου δικτύου ενημέρωσης CNBC https://www.cnbc.com/2021/03/19/where-is-it-safe-to-travel-7-ideas-to-escape-on-vacation.html στην Ηρακλειά, ως έναν από τους ασφαλέστερους και καταλληλότερους εναλλακτικούς προορισμούς του κόσμου! Είχε προηγηθεί εκτενής ενημερωτική παρουσίαση του Δήμου σε προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση με δημοσιογράφο του δικτύου.
«Η πανδημία μας επιβεβαίωσε πως τίποτα στο τουρισμό δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να επαναπαύεται. Μέσα από έγκαιρες προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού, δημιουργούμε συνεχώς προϋποθέσεις για στοχευμένη δημοσιότητα σε δεκάδες εκατομμύρια δυνητικούς ταξιδιώτες σε διεθνή βάση. Θα ακολουθήσουν επιπλέον αφιερώματα, τηλεοπτικές προβολές και αναφορές των προορισμών μας σε σημαντικές αγορές ενδιαφέροντος», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

Σχόλια are closed.