ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος

Τηλ.: 6976436390

E-mail: pressnaxoy@gmail.com

                                                                                       Νάξος, 2/10/2011

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανέλαβε τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου του 2012.

     Η λήξη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, έδωσε στη Νάξο μία ακόμη νίκη για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού: την ανάληψη της διοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου του 2012.

     Η μακρόχρονη και επίμονη προσπάθεια του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, και οι επαφές του με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλη Σεβαστή, απέδωσαν ώστε να αναλάβει η Νάξος την επόμενη διοργάνωση των αγώνων.

     Ο καταξιωμένος θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών στα νησιά, στην προβολή των τοπικών σωματείων και αθλητών, στην καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας στην περιφέρεια και αποτελεί σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς 600 περίπου άτομα μετακινούνται και διαμένουν επί τριημέρου στο νησί – διοργανωτή. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και αγωνίσματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, η συμμετοχή των οποίων φτάνει τους 40 – 50 αθλητές αυτής της κατηγορίας.

     Η Νάξος είχε φιλοξενήσει τους Αγώνες για πρώτη φορά το 1992. Εφέτος,  στη Μυτιλήνη, τη Νάξο εκπροσώπησαν δύο γυμναστικοί σύλλογοι του νησιού, ο «Πανναξιακός» και ο «Ναξιακός», τους οποίους συγχαίρουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος στη νεολαία μας. Μετά το πέρας των φετινών αγώνων, οι δύο εκπρόσωποι των Ναξιακών συλλόγων, οι κκ Στάθης Τσακωνιάτης και Μανώλης Σαντοριναίος, παρέλαβαν τη σημαία των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, η οποία θα κυματίζει στο νέο απόκτημα – στολίδι του νησιού, στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Νάξου, κατά την επόμενη διοργάνωση.

     Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, εκφράζει την ικανοποίηση και τη χαρά του για το γεγονός, όπως και για κάθε ανάληψη μεγάλων αθλητικών δραστηριοτήτων στο νησί μας και συγχαίρει τους αθλητές και όσους λαμβάνουν μέρος σ' αυτές.  

Σχόλια are closed.