Νάξος, 24/07/2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικαστικές εκθέσεις στο Κάστρο της Χώρας Νάξου

Τάσσος Τριανταφύλλου
«Το Φως και η Φόρμα»

Ρία Δάμα
“Alone also with the horizon”

Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – πρώην Σχολή Ουρσουλινών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει τις ατομικές εκθέσεις του Τάσσου Τριανταφύλλου και της Ρίας Δάμα από 4 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – πρώην Σχολή Ουρσουλινών.
Τάσσος Τριανταφύλλου, Τίτλος έκθεσης «Το Φως και η Φόρμα”, “The Light and the Form», 12 επιτοίχια έργα και τρεις γλυπτικές εγκαταστάσεις στον χώρο. Ο καλλιτέχνης ερευνά την σχέση της φόρμας με το φως, έχει δουλέψει με διάφορα υλικά και τεχνικές όπως ξύλο, γραφίτη, κεραμικά, χαρακτική και frottage.
Ρία Δάμα, Τίτλος έκθεσης “Alone also with the horizon”. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με κέντημα σε ύφασμα, μεταξοτυπίες σε χαρτί και έργα με μελάνι σε χαρτί, τα οποία συνδυάζουν γραφή και παραδοσιακά μοτίβα της Νάξου. Ο κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι ο μύθος της Αριάδνης σε σχέση με τη Νάξο, ως ο τόπος όπου εγκαταλείπεται από τον Θησέα. Αποσπάσματα από κείμενα Λατίνων συγγραφέων όπως ο Κάτουλλος και ο Οβίδιος, που αναφέρονται στον συγκεκριμένο μύθο, συνδιαλέγονται με λεπτομέρειες από μοτίβα παραδοσιακών κεντημάτων της Νάξου του 17ου και 18ου αιώνα από τη συλλογή του Victoria and Albert Museum.

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

Χώρα Νάξου, Νάξος 84300 |τ. 22853 60100

www.e-naxos.eu  https://www.facebook.com/municipalityofnaxos

Επιμέλεια έκθεσης: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Ιστορικός Τέχνης, Ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εγκαίνια έκθεσης: 4 Αυγούστου 2023, Ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: 19:00- 22:00 καθημερινά πλην Δευτέρας και Πέμπτης

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Επιμέλεια οργάνωσης: Μιρέλλα Λεγάκη.

 

 

 

Σχόλια are closed.