ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος

Τηλ.: 6976436390

E-mail: pressnaxoy@gmail.com

                                                                                                   Νάξος, 20/9/2011

                                   

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Τρία μέλη του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκλέχτηκαν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

     Το αποτέλεσμα των εκλογών για το 21μελές συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε σε εκπροσώπους του συμβουλίου και τα τρία μέλη του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Έτσι, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Ψαρράς και ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας, Νικόλαος Μαράκης, εκλέχτηκαν  μέλη της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

     Σημειώνεται ότι, πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ζήτησε να μην καταρτιστούν ψηφοδέλτια, στηριζόμενα από πολιτικά κόμματα, αλλά οι υποψήφιοι να απαρτίσουν ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, απ' όπου θα εκλεγόταν το Δ.Σ. της ΠΕΔ. Τελικώς, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή, ενώ το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε το Μανόλη Μαργαρίτη πρώτο σε ψήφους, από τους δημάρχους και τον Απόστολο Ψαρρά πρώτο σε ψήφους, από τους δημοτικούς συμβούλους, στο ψηφοδέλτιό τους.

     Ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Ψαρράς, είναι και ο μόνος Κυκλαδίτης, μαζί με άλλους τέσσερις Ροδίτες,  που εκλέχτηκε εκπρόσωπος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στην οποία αυτοδικαίως συμμετέχει και ο δήμαρχος.

     Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, καθώς αυτό το θεσμικό όργανο των αιρετών καλείται να έχει δραστική και ουσιαστική θητεία.

Σχόλια are closed.