ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 14/11/2013

Θέμα: Ενέργειες για τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη βελτίωση της διαχείρισης απορριμμάτων, για μια καθαρότερη πόλη και για την αισθητική αναβάθμισή της, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προμηθεύτηκε 86 σύγχρονους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων, καθώς και 75 μικρότερους. Όλοι οι μεγάλοι κάδοι διαθέτουν σύστημα απόσμησης. Πρόκειται για μια θήκη με οπές αερισμού, oι οποίες επιτρέπουν τη βέλτιστη διάχυση και διείσδυση του υλικού εξουδετέρωσης οσμών, το οποίο θα τοποθετείται τους θερινούς μήνες, όταν το πρόβλημα είναι εντονότερο, λόγο των υψηλών θερμοκρασιών. Οι νέοι κάδοι άμεσα θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, αντικαθιστώντας παλιούς, οι οποίοι είχαν υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές από το πέρασμα του χρόνου και θα καλύψουν τις ελλείψεις που είχαν παρουσιαστεί. Οι παλαιότεροι και φθαρμένοι μεταλλικοί κάδοι θα πλυθούν και θα επισκευαστούν, ώστε να τοποθετηθούν σε πιο απομακρυσμένες και όχι πολυσύχναστες περιοχές.
Ήδη έχει ξεκινήσει το πλύσιμο και η απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου με ειδικό όχημα για το πλύσιμό τους, το οποίο διαθέτει ειδικό απορρυπαντικό απόσμησης και απολύμανσης, σύστημα θέρμανσης του νερού για καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς και αντλία υψηλής πίεσης για τον καθαρισμό δρόμων ή πλατειών.
«Η καθαριότητα των νησιών μας είναι κύριο μέλημά μας. Παρά την έλλειψη προσωπικού και την πολύ μεγάλη μείωση των χρηματοδοτήσεων, o Δήμος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διατηρεί την πόλη καθαρή», δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, με αφορμή την τοποθέτηση καινούργιου εξοπλισμού συλλογής απορριμμάτων.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης τόνισε ότι «στόχος του δήμου είναι η καλύτερη οργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, που θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση των οικισμών και της πόλης. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για να διατηρήσουμε τα νησιά μας καθαρά».

Σχόλια are closed.