ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Κώδικας: 843 00
Ταχ. Δ/νση: Χώρα Νάξου

Νάξος, 17-12-2021

Πληρ.: Μαργαρίτη Στ.
Τηλ: 2285360128
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
ΣΧΕΤ.: α. Το υπ΄αριθ 5785/16-12-21 έγγραφο του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει από το Σάββατο 18-12-2021, με στοιχεία μηνύματος: WOGR91 LGAT 161315, ΑΜΕΣΟ, ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ, Ελληνικό, 16-12-2021/1515 B, Α.Α. 27/2021, επικαιροποιείται ότι:

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel όπως προαποφασίστηκε από τους εταίρους του group της νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεύθυνους για την ονοματοδοσία των συστημάτων. Η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.
Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σάββατο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά,
Α. Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους τις Κυκλάδες.

Β. Τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση.
Παρακολουθείτε την εξέλιξη των φαινομένων σε αληθινό χρόνο στο: https://www.windy.com
Ενημερωθείτε, με περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

από το γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σχόλια are closed.