ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      Νάξος, Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Κώδικας: 84300
Ταχ. Δ/νση: Χώρα Νάξου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για απαγόρευση από το ευρύ κοινό η καύση ειδών πυροτεχνίας

Το Γραφείο Πολιτική Προστασίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει ότι ισχύει η απαγόρευση από το ευρύ κοινό, της καύσης ειδών πυροτεχνίας στο ύπαιθρο, για λόγους ψυχαγωγίας, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθ. 6 της υπ ́ αριθμό 9/2024 της Πυροσβεστικής Διάταξης.
Η απαγόρευση αυτή ισχύει, για αποτροπή πρόκλησης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατηγορίας, κατά τις περιόδους όπου ο κίνδυνος είναι, υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3), πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία κινδύνου 5), σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και κοινοποιεί αρμοδίως προς ενημέρωση.
Ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αναρτάται καθημερινά καθ ́ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, στη ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr/arxeio-imerision-xartwn του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και
Πολιτικής Προστασίας.

από το γραφείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σχόλια are closed.