Πραγματοποίηση δωρεάν δερματολογικών εξετάσεων σπίλων και ενημέρωση για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος στους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Νάξος, 29-04-2024
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τηλ: 2285360156

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ θα πραγματοποιήσει Ενημερωτική Ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος καθώς και Δερματολογικές Εξετάσεις Σπίλων στους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δονούσας, Κουφονησίων και Σχοινούσας.
Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και ώρες πραγματοποίησης των δράσεων στις Μικρές Κυκλάδες είναι οι εξής:

• Δονούσα: Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, Δερματολογική Εξέταση Σπίλων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας, 10:30 – 15:30 μ.μ.
• Κουφονήσι: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, Δερματολογική Εξέταση Σπίλων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου, 11:30 – 14:30 & 17:00 19:00 μ.μ.
• Σχοινούσα: Τρίτη 28 Μαΐου 2024, Δερματολογική Εξέταση Σπίλων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας, 10:00 – 15:00 μ.μ.

Η δερματολογική εξέταση σπίλων θα γίνει από Ιατρούς – Δερματολόγους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (Πολυδύναμο Ιατρείο του εκάστοτε νησιού – Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας).
Στόχος της εν λόγω εξέτασης είναι να ελεγχθούν όλα τα άτομα που το επιθυμούν και στην συνέχεια να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη συμβουλευτική για την ενημέρωση τους και για την καθοδήγηση τους σε ενδεχόμενες περαιτέρω κινήσεις που απαιτούνται. Οι Ιατροί – Δερματολόγοι θα απαντούν σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες τους και θα τους ενημερώνουν για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν σχετικά με τον λόγο υλοποίησης της δράσης.

Οι δράσεις είναι δωρεάν και ελεύθερες για τον πληθυσμό και πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρίας καθώς και με την συνεργασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σχόλια are closed.