ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
E-mail: pressnaxoy@gmail.com

Νάξος, Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Την επίλυση δύο σημαντικών και φλεγόντων προβλημάτων, διεκδίκησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αθήνα. 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη, θέτοντας το ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νάξου, το οποίο εξαιτίας της υποστελέχωσης, ανοίγει για το κοινό μόνο μία φορά την εβδομάδα. Ο Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την αναγκαιότητα να λειτουργεί καθημερινά ο αρχαιολογικός χώρος, ελπίζοντας ότι σύντομα η πρόταση θα υλοποιηθεί και το Μουσείο θα λειτουργεί σε ημερήσια βάση.

Επίσης, ο Δήμαρχος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, προκειμένου να διεκδικήσει την παραχώρηση θέσης στου Ψυρρή κατόπιν αιτήματος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φιλωτίου για την πώληση των Ναξιακών Τοπικών Προϊόντων. Ο Μανόλης Μαργαρίτης προσκλήθηκε στο έδρανο του προεδρείου και εισηγήθηκε το θέμα, παρουσιάζοντας την 60χρονη πορεία του θεσμού και υποστηρίζοντας την συνέχισή του. Κατόπιν της εισήγησης του Μανόλη Μαργαρίτη και διαλογικής συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηαναίων αποφάσισε, κατά μεγάλη πλειοψηφία, να υποβάλει αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σχετική αδειοδότηση για τους κτηνοτρόφους της Νάξου.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων και της απόφασης της Περιφέρειας, ο Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του που το ζήτημα αυτό έλαβε ευρεία διάσταση και τέθηκε στη συνεδρίαση του μεγαλύτερου Δημοτικού Συμβουλίου της χώρας μας.

Συνεχίζοντας τις επαφές του για σημαντικά ζητήματα της Νάξου, ο Μανόλης Μαργαρίτης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να συζητήσει για τα προβλήματα του Νοσοκομείου – Κ.Υ..

Σχόλια are closed.