ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                              Νάξος, 12/2/2018

ΘΕΜΑ: Επαφές του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη και τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) είχε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος επιλογής σχολάζουσων γαιών για τη δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, το οποίο θα εφαρμοστεί σε δύο μικρά κυκλαδονήσια. Στόχος του είναι η αξιοποίηση και εκμετάλλευση των εγκαταλελειμμένων εκτάσεων των μικρών νησιών, συμβάλλοντας στην κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των νησιωτών πέραν της τουριστικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης ζήτησε ένα από τα δύο νησιά, στα οποία θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα, να είναι ένα από τις Μικρές Κυκλάδες του πολυνησιωτικού Δήμου μας.

Επίσης, ο Δήμαρχος παρέστη στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα νησιά του Αιγαίου και όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας, παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου.

Τέλος, το Σάββατο, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Απολλωνιατών και του Συλλόγου Φιλωτιτών.

Σχόλια are closed.