Στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος που συντονίζει το Τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Νάξου, μία ημερίδα με τίτλο « Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ».
Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει Ευρωπαϊκή συμμετοχή του Royal Institute of Technology της Σουηδίας και του University of Hamburg της Γερμανίας ενώ από  την κεντρική Ασία είναι το Innovative University of Eurasia της Δημοκρατίας του Καζακστάν και το Tajik Technical University της Δημοκρατίας του Ταζικιστάν. Σκοπός του έργου είναι να δώσει τη δυνατότητα στα δυο παραπάνω Πανεπιστήμια της κεντρικής Ασίας, να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό και καταλλήλου επιπέδου λογισμικό. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό υπάρχουν στην ιστοσελίδα (http://www.et.teiath.gr/creta/).
Στην ημερίδα αυτή υπήρξε συμμετοχή μιας αντιπροσωπείας καθηγητών με επικεφαλείς δυο Αντιπρυτάνεις από τα παραπάνω Πανεπιστήμια της κεντρικής Ασίας. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε στο Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος κ. Πιταράς  Ε.
Την διοργάνωση της ημερίδας επιμελήθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνικής του ΤΕΙ Αθήνας και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  Πέτρος Αξαόπουλος.
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα δυο αιολικά πάρκα στη Νάξο τα ορυχεία σμύριδας καθώς και αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους. Η επίσκεψή τους στο νησί τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σχόλια are closed.