Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

Η Νάξος και ιδιαίτερα η Χώρα από σήμερα πενθεί.

Ένα σπουδαίο τέκνο της, ένας γόνος της για τον οποίο ήταν και θα είναι πάντα υπερήφανη, ο Ακαδημαϊκός Ιάκωβος Στεφ. Καμπανέλλης έφυγε πριν λίγες ώρες για να ταξιδέψει στην «Γειτονιά των Αγγέλων».

Ο πατέρας του νεοελληνικού θεάτρου, ο διεθνώς γνωστός θεατρικός συγγραφέας,ποιητής, στιχουργός, πνευματικός άνθρωπος, ο ένθερμος Ναξιώτης, πέταξε σήμερα στις ουράνιες σφαίρες, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αγαπημένης συντρόφου της ζωής του, Νίκης Καμπανέλλη.

Ο παθιασμένος Χωραΐτης δεν θα περάσει το φετινό καλοκαίρι στο σπίτι του πάνω από την αγαπημένη του Γρόττα και δεν θ΄ αφήνει το βλέμμα του να πλανάται στ' Αυγουστιάτικα ηλιοβασιλέματα προς τη Δήλο.

Οι φίλοι και συμπολίτες του δεν θ' απολαμβάνουν πια το μόνιμο φιλικό χαμόγελό του, ούτε θ' ακούν τον εμπνευσμένο λόγο του.

Θα τον θυμούνται πάντα σαν ένα «Παραμύθι χωρίς όνομα», που άκουσαν στην «Αυλή των θαυμάτων».  Θα περηφανεύονται μαζί με τους υπόλοιπους ΄Ελληνες ότι τους προβλημάτισε κάποτε και τους ενέπνευσε με « Το μεγάλο μας τσίρκο» και ότι τους έκανε να μην αισθάνονται σαν « Ο εχθρός λαός».

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διαδηλώνει την βαθειά θλίψη του για τον χαμό του μεγάλου δημιουργού και εκλεκτού συμπατριώτη μας και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μανώλης Μαργαρίτης

Σχόλια are closed.