Βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό επιφέρει η κατακόρυφη αύξηση των τιμών απλής χρήσης αιγιαλού για εκμετάλλευση ομπρελοξαπλωστρών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομικών και με την αιτιολογία ότι η Νάξος κατατάσσεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καθορίζονται υπέρογκες τιμές χρήσης αιγιαλού τόσο για την άσκηση θαλάσσιων δραστηριοτήτων για την αναψυχή του κοινού όσο και για την τοποθέτηση σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα. Το γεγονός αυτό θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό των νησιών μας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, καθώς πλήττονται όχι μόνο οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τις δραστηριότητες αυτές αλλά και οι επισκέπτες, στους οποίους μετακυλύει το κόστος.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αύξηση των τιμών απλής χρήσης αιγιαλού και ζητά άμεσα τον επανακαθορισμό των τιμών από τους ίδιους τους Δήμους σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.  

Σχόλια are closed.