Νάξος, 16-05-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση έτους 2024» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο στήριξης της εργαζόμενης μητέρας και του θεσμού της οικογένειας προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών Με Δημιουργική Απασχόληση έτους 2024» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός να προσφέρει μια ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και αφετέρου τα παιδιά να απασχοληθούν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, συμμετέχοντας σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ποικίλα προγράμματα, που θα υλοποιούνται από το ειδικευμένο προσωπικό (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, εικαστικοί, μουσικοί κ.λπ.).
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 01/07/2024 έως 31/08/2024 στη Χώρα της Νάξου και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου και θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από 07:30 – 15:30. Δύναται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβληθεί αριθμός αιτήσεων επαρκής για τη συγκρότηση τμήματος και ταυτόχρονα ότι θα προσληφθεί ο αριθμός του προσωπικού που απαιτείται για την υλοποίηση του προγράμματος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννηθέντα από 01/01/2012 έως 31/12/2019, τα οποία ανάλογα με την ηλικία θα χωρίζονται σε ομάδες και θα ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα με θεματικές ενότητες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα εκατό ευρώ (100,00€) ανά παιδί για όλη τη χρονική διάρκεια του προγράμματος. Η συμμετοχή τρίτου και πλέον παιδιών της ίδιας οικογένειας θα είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ή εργάζονται κατά τη θερινή περίοδο στην περιφέρεια του Δήμου.
Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, παρακαλείστε όπως συμπληρώσετε την κάτωθι φόρμα για κάθε παιδί χωριστά: https://forms.gle/A9vxeCpSJ7XFUrJFA
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών (Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Ιατρική βεβαίωση για την καλή υγεία του μαθητή, Αποδεικτικό εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας, Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ για την απόδειξη του τόπου κατοικίας, Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος) θα υποβληθούν μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εγκριτικών διαδικασιών.

 

Σχόλια are closed.