ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Πληρ. Κάγκανη Σοφία

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αδειοδότηση της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση. Η ίδρυση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν η δημοτική αρχή ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός κέντρου απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες, όταν αυτά ολοκληρώσουν το σχολείο, δίνοντας διέξοδο τόσο στα ίδια τα άτομα που ήταν αναγκασμένα να μένουν στο σπίτι καθώς και στις οικογένειές τους. Η υλοποίηση της ιδέας προχώρησε βήμα βήμα, με δαιδαλώδη προσπάθεια όλων για την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων τόσο του χώρου στέγασης, καθώς και της ίδρυσης της δομής αυτής.

Το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ θα στεγαστεί στο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Αγίου Θαλλελαίου. Σκοπός του είναι η ασφαλής απασχόληση και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ατόμων με αναπηρίες μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων και των οικογενειών.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή, αφού προσθέτουμε ακόμη ένα λιθαράκι στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο μας, ένα δίκτυο που μεγαλώνει και γίνεται ολοένα ισχυρότερο, προσφέροντας διέξοδο και καλύπτοντας τις ανάγκες των δημοτών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και κατέληξε: «Η ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο έδωσε την αφορμή να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, του οποίου η λειτουργία έχει καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Δίνεται, έτσι, διέξοδος στους νέους και νέες που όταν ολοκληρώσουν το σχολείο, αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και αποτελεί ανάσα στους εργαζόμενους γονείς τους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του οράματος αυτού, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ενέκρινε το αίτημά μας».

Σχόλια are closed.