Μήνυμα Δημάρχου

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στην Κόρωνο και το Σκαδό το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, νιώθω την ανάγκη ως Δήμαρχος και εκ μέρους όλων των δημοτών μας να ευχαριστήσω θερμά όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διαχείριση της κατάστασης και στην κατάσβεση της φωτιάς.

Τα εύσημα αξίζουν στους άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, οι οποίοι με επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και ζήλο κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να προασπίσουν τις περιουσίες και τις οικίες των συνδημοτών μας. Επίσης, στους άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και τους Πυροσβέστες από την Πάρο και την Τήνο για τη συμβολή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, αλλά και στην Πολιτεία για την ανταπόκριση στο αίτημά μας και τη συνδρομή με εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Επιπλέον, ευχαριστώ θερμά την Αστυνομία για την παρουσία της και το Νοσοκομείο για την προληπτική διάθεση ασθενοφόρου. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπεύθυνο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Ιάκωβο Τσελέντη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς, συμβάλλοντας στον συντονισμό και στη διαχείριση της κατάστασης. Αξιοσημείωτη ήταν και η προσφορά των εθελοντών που παραβρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο. Είναι αυτονόητο ότι χωρίς τη συνδρομή και τη βοήθεια των εθελοντών και των κατοίκων της περιοχής το έργο της κατάσβεσης ενδεχομένως να είχε λάβει άλλη τροπή.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάστηκαν άψογα, επιδεικνύοντας θάρρος και επαγγελματική ευσυνειδησία, γεγονός που συνέβαλε στην άριστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή δυσμενέστερων γεγονότων.

Ο κίνδυνος και η απειλή που δέχθηκαν τα χωριά μας από τις φλόγες, η απώλεια περιουσιών και η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε θα πρέπει να μας θέσουν όλους σε επαγρύπνηση. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανακριτική έρευνα που θα διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.

 

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εμμανουήλ Μαργαρίτης

Σχόλια are closed.