ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπαράζ ενεργειών τουριστικής προβολής από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος, 30 Αυγούστου 2021

Με διαδοχικές δημοσιογραφικές αποστολές ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δίνει σε συνεχή βάση το στίγμα του στις διεθνείς αγορές ενδιαφέροντος. «Μέσα από την έγκαιρη κινητοποίηση του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού, κατορθώσαμε ως ένας εκ των λίγων Δήμων των Κυκλάδων να «κλειδώσουμε» μία θέση με δικό μας εικονικό περίπτερο χωρίς κόστος σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και σε πλήθος workshops που φέτος πραγματοποιηθήκαν εικονικά λόγω συνθηκών στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Ισραήλ και Ελλάδας. Αξιοποιώντας τις επαφές ο Δήμος ξεδίπλωσε στη συνέχεια ένα δυναμικό πρόγραμμα με δημοσιογραφικά ταξίδια και άλλες δράσεις που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα», σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς. Στο πνεύμα αυτό, οργανώθηκε η επίσκεψη ταξιδιωτικού συντάκτη του Ελβετικού ταξιδιωτικού περιοδικού Imagine Magazin για τη δημιουργία ενός άρθρου στο παλαιότερο και μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ελβετίας που κυκλοφορεί σε 42.000 τεύχη, εστιάζει σε ποιοτικά ταξίδια, στοχεύει σε Ελβετούς ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό διαθέσιμο εισόδημα, ενώ διανέμεται επιπλέον σε αεροδρόμια της Ελβετίας και εντός των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας Edelweiss Airlines. Εξίσου σημαντικό ήταν και το ταξίδι εξοικείωσης μίας εκ των δημοφιλέστερων bloggers του Ισραήλ που παράλληλα αρθρογραφεί κατά καιρούς και σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Μερικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα φιλοξενήσουν αναρτήσεις και άρθρα του προορισμού είναι το blog travelishere.co.il/ με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις και το αντίστοιχο ισχυρό community FB page με 328.000 φίλους και το επαγγελματικό FB page με 50.000 φίλους. Επίσης, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Β. Ιρλανδίας, ο Δήμος στήριξε την επίσκεψη Βρετανών δημοσιογράφων από το καθιερωμένο Βρετανικό περιοδικό House & Garden που ανήκει στον παγκόσμιο εκδοτικό όμιλο Conde Nast και θεωρείται ως το κορυφαίο στο είδος του. Το περιοδικό καλύπτει ένα εύρος ταξιδιωτικών θεμάτων, κυκλοφορεί σε 113.000 τεύχη και διαβάζεται ανελλιπώς από 330.000 αναγνώστες με υψηλό μορφωτικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο.
Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Δήμος από νωρίς έβαλε στο «στόχαστρο» μεγάλες διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές που θα αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές των προορισμών του, την ιστορία, την παράδοση, τα activities, τη γαστρονομία, το φυσικό κάλλος και την αυθεντική φιλοξενία. Για τον σκοπό αυτό τετραμελές τηλεοπτικό συνεργείου του Heritage TV αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου και πραγματοποίησε εκτενή γυρίσματα για 4 ημέρες στη Νάξο για τη συλλογή οπτικοακουστικού για ένα επεισόδιο της επιτυχημένης εκπομπής που θα εστιάζει στην ιστορική, παραδοσιακή και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού και θα μεταδοθεί σε εκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από μεγάλα δίκτυα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. Επιπλέον φιλοξενήθηκε από το Δήμο, αποστολή της δημοφιλούς τηλεοπτικής παραγωγής «My Greek Odyssey» που αναμένεται να δημιουργήσει δύο επεισόδια για Νάξο και Μικρές Κυκλάδες. H τηλεοπτική ταξιδιωτική σειρά “My Greek Odyssey” με παρουσιαστή τον Ελληνικής καταγωγής δημοφιλή Ελληνο-αυστραλό παρουσιαστή Peter Maneas, αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο, τις δραστηριότητες, τη γαστρονομία, τις φυσικές ομορφιές και την ποιότητα ζωής των νησιών. Η εκπομπή προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς με 100 εκατομμύρια τηλεθεατές από Αυστραλία, Ρωσία, Αγγλία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα, Κύπρο και γενικά σε πάνω από 45 χώρες.
Στο «μέτωπο» του εγχώριου τουρισμού, πραγματοποιούνται από τον Δήμο αλλεπάλληλες δράσεις με δημοσιογραφικά ταξίδια, live μεταδόσεις σε καθιερωμένες τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και αποστολή ενημερωτικών σχετικά με τα αφιερώματα, τις διεθνείς διακρίσεις και τα νέα του προορισμού που μέχρι στιγμής έχουν «αγγίξει» τριψήφιο αριθμό δημοσιευμάτων σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας!
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τη Blue Star Ferries, τη Golden Star Ferries, την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, τον Σύλλογο Ενοικιαστών Οχημάτων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, καθώς και όλους τους επαγγελματίες που εθελοντικά συνεισέφεραν στην άριστη φιλοξενία των δημοσιογραφικών αποστολών.

Σχόλια are closed.