ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νάξος, 4-4-2024
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Ξεκίνησαν οι απεντομώσεις και μυοκτονίες στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με στόχο την καταπολέμηση ανεπιθύμητων εντόμων και τρωκτικών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ξεκίνησαν οι εργασίες απεντόμωσης και μυοκτονίας στα αποχετευτικά φρεάτια του Δήμου. Οι εργασίες αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά σε αντλιοστάσια, δημοτικές εγκαταστάσεις, δημοτικά κτίρια και βιολογικούς καθαρισμούς των νησιών του Δήμου μας, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εφαρμογές σε όλη την έκταση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου (περιοχές Κάστρου, Αγίου Γεωργίου, Κόττη, Αγίου Νικοδήμου, Σαλδέρα, Καζανάκια, Αγγιδίων, Αγίου Πολυκάρπου, Γρόττας, Νεκροταφείου, Εργατικών Κατοικιών κ.τ.λ.). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν προοδευτικά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Νάξου καθώς και στις Μικρές Κυκλάδες, εστιάζοντας σε σημεία που παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα.
Τονίζεται ότι για την απολύμανση χρησιμοποιούνται βιοκτόνα φιλικά προς το περιβάλλον, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι απεντομώσεις και μυοκτονίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και συνεχή παρακολούθηση του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου, σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Φλεριανό.

Σχόλια are closed.