ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Νάξος, 25/07/2023

 

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι
(Όταν ο Τσάπλιν συνάντησε τον Ντοστογιέφσκι)
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 |20:30
1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Το «Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου» το αριστούργημα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, φωτίζει τον κόσμο της ομορφιάς, της ευτυχίας και της αγάπης. Μία παράσταση ευφάνταστη, με υπότιτλο (Οταν ο Τσάπλιν συνάντησε τον Ντοστογιέφσκι) σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου
Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία που αναδεικνύει με τον πιο απλό τρόπο την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας από το στάδιο της αγάπης και της τρυφερότητας, στο επίπεδο της ενοχής και της αγριότητας. Ένα όνειρο και μία αλήθεια που οδηγούν σε νέα ζωή, νέα εποχή, ενώ το κακό θεριεύει.
Σκέψεις, συγκρούσεις, στοχασμοί, ανατροπές, πικρές συνειδητοποιήσεις, από τον ιδιοφυή και συναρπαστικό Ρώσο συγγραφέα, αναδεικνύουν καταλυτικά και λυτρωτικά όλη την δραματική διαδρομή του ανθρώπου. Ένα έργο μοναδικής ευφυίας και διαχρονικών διαπιστώσεων.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Πάνος Αγγελόπουλος
Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η πραγματικότητα καταστρέφει το όνειρο αλλά το όνειρο είναι η μοναδική αλήθεια, που θα αναζητούμε για πάντα. «Το όνειρο ενός γελοίου» αναφέρεται στην αναζήτησης της ανθρώπινης ελευθερίας, ανοίγει νέους δρόμους ζωής, ενώ φανερώνει άγνωστες πλευρές του ίδιου μας του εαυτού. Είναι ένα φαντασιακό παραμύθι, μια σπουδή στον πολιτισμό του αμαρτήματος, με βαθιές ρίζες στην αλήθεια, στην οδύνη και τις δυσκολίες του βίου. Το εξαίσιο αυτό φιλοσοφικό έργο μπορεί να αποτελέσει έναν οδηγό προς τη διανοητική πορεία, την ανύψωση, στην σφαίρα του υπέρτατου ιδανικού.
«Η συνείδηση της ζωής αξίζει περισσότερο από τη ζωή; Η συνείδηση των νόμων της ευτυχίας αξίζει περισσότερο από την ευτυχία;» Εκείνη την στιγμή που αρχίζουν τα ερωτήματα και η αναζήτηση της αλήθειας, ο Τσάρλυ Τσάπλιν συναντά στην σκηνή, τον Ντοστογιέφσκι.
Ταπεινός και καταφρονημένος, ηλίθιος, και προπαντός γελοίος για αυτούς που νομίζουν πως είναι έξυπνοι… Η συνέχεια στην μικρή σκηνή της ζωής…

Ταυτότητα Παράστασης
«TΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» Φιόντορ Ντοστογιέφσκι
(Όταν ο Τσάπλιν συνάντησε τον Ντοστογιέφσκι)
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Πάνος Αγγελόπουλος
Ερμηνεύει ο Κωνσταντής Ζημιανίτης
Συμμετέχουν: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Κρυσταλία Κεφαλούδη, Χαριτωμένη Γκουράσα
Μουσική: Πάνος Μαλανδρης
Σκηνικά-Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης
Κοστούμια: Μάγκυ Μοντζολή
Video art: Νίκος Μυλωνάς
Διεύθυνση Παραγωγής Μαρία Καλίτση
Παραγωγή: Sound & Picture theatre production

 

Σχόλια are closed.