ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Νάξος  11-7-2011 
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                     
    ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ &                                                         
ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ                                  ΠΡΟΣ:  Μ.Μ.Ε. νήσου Νάξου                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Τις τελευταίες 15 ημέρες ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων υλοποιεί  Πρόγραμμα απεντόμωσης, το οποίο εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές ευθύνης του που διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο.
Mέσω της διαδικασίας αυτής, που είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί, έχουν  ψεκαστεί στη Χώρα της Νάξου 526 (πεντακόσια είκοσι έξι) φρεάτια και υπολείπεται ένας μικρός αριθμός προκειμένου να ολοκληρωθεί η απεντόμωση του συνόλου των φρεατίων της πόλης.
Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη παρουσία μικρού αριθμού εντόμων (κατσαριδών) πλησίον των φρεατίων είναι αναμενόμενη κατά τη διάρκεια των απεντομώσεων. Προτείνεται δε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και κυρίως αυτών που λειτουργούν στην παραλιακή ζώνη της πόλης, να προβούν και οι ίδιοι σε απεντόμωση των εσωτερικών φρεατίων των καταστημάτων τους, ώστε το πρόγραμμα να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Τέλος, όποιος δημότης εντοπίζει πρόβλημα στην περιοχή του με έντομα προερχόμενα από αποχετεύσεις (κατσαρίδες), μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο στα τηλέφωνα 2285360155 & 2285360150 προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την εξάλειψή του.

2.  Από την Κυριακή 3 Ιουλίου έχει ξεκινήσει το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης χημικών, σταθερών τουαλετών και ντουζιερών σε χώρους ευθύνης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Το πρόγραμμα θα καλύψει δοκιμαστικά ένα μικρό μέρος των αναγκών σε διάφορα σημεία, σε μια προσπάθεια αυτές οι υπηρεσίες να καλύψουν τουριστικές περιοχές, δημόσιους χώρους, δημοτικές εκδηλώσεις κ.λπ.
Η επιλογή των χώρων τοποθέτησης χημικών τουαλετών έγινε με κριτήριο την επισκεψιμότητά τους, ώστε να επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού χρηστών. Ενδεικτικά αναφέρονται ο Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα, Μικρή Βίγλα, Αλυκό, Αγιασσός, Κούρος Μελάνων, λιμάνι Χώρας, Απόλλωνας, Μουτσούνα, Καλαντός, Κουφονήσι, κ.α.
Για τη συντήρηση, που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι της ανωτέρω υπηρεσίας, υπάρχει ειδικά εξοπλισμένο όχημα το οποίο επισκέπτεται τις τουαλέτες και μεριμνά για τη συντήρησή τους και την αντικατάσταση των αναλώσιμων χαρτιών, σαπουνιών, κ.λπ.
Πρόθεσή μας είναι το ως άνω πρόγραμμα, που για πρώτη φορά υλοποιείται σε περιοχές πλην της Χώρας Νάξου, να επεκταθεί μελλοντικά σε ακόμα περισσότερες περιοχές του Δήμου μας που στερούνται χώρων υγιεινής.

 Ο υπεύθυνος για τη Δημόσια Υγεία Αντιδήμαρχος
Τοτόμης Πρωτονοτάριος

Σχόλια are closed.