ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αυξημένοι πληθυσμοί των κουνουπιών κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να επηρεάσουν την τοπική οικονομία αλλά και να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον άνθρωπο (Ιός Δυτικού Νείλου 2010).
Αξιολογώντας αυτούς τους κινδύνους, οι Υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν αναλάβει  φέτος, έγκαιρα (λόγω και των συχνών βροχοπτώσεων), να διενεργήσουν πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών (δράση την οποία αναλάμβανε τα προηγούμενα χρόνια – καθυστερημένα συνήθως – η Νομαρχία), εφαρμόζοντας την εγκύκλιο Υ1/Γ.Π. Οικ. 31343/17-3-2011 του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό η καταπολέμηση να αρχίσει στο στάδιο των προνυμφών, ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην ελάττωση του πολλαπλασιασμού των κουνουπιών.
H έναρξη του προγράμματος έγινε στις 26 & 27/3/2011, επαναλήφθηκε στις 16 & 17/4/2011 και θα συνεχίσει κάθε τρεις (3) εβδομάδες, με τη χρήση εγκεκριμένων οικολογικών προϊόντων.
Η καταπολέμηση γίνεται σε περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα και αυξημένη βλάστηση, σε συστήματα αποχέτευσης και Βιολογικούς Καθαρισμούς, σε περιοχές με απορρίμματα, σε φρεάτια όμβριων υδάτων, σε περιοχές με αγροτικά παραπροϊόντα, κ.λπ.
Με το παρόν επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες αλλά και να τους απευθύνουμε έκκληση, ώστε ο καθένας στην οικία του, την επιχείρησή του, ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους, να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου φέτος να έχουμε τη μικρότερη όχληση από τα επιβλαβή αυτά έντομα και να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών των οποίων αποτελούν φορείς.
Για πληροφορίες σχετικά με  την καταπολέμηση των κουνουπιών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη τηλέφωνο 2285360155 για να λάβουν οδηγίες και συμβουλές από τους γεωπόνους του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος           κ.α.α.
Τοτόμης Πρωτονοτάριος   Αντιδήμαρχος

Σχόλια are closed.