ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Νάξος, 06-08-2013
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση:84300 Νάξος                                                       
Τηλ.:22853-60101                                                                    
Φαξ: 22850-29049                                                                 
Πληρ. : Αικ. Μαργαρίτη                                           
E-mail : naxos@naxos.gov.gr                                 

Θέμα : Πυρκαγιά στη Νάξο της 4ης Αυγούστου

Εκφράζω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήρια μου προς όλους εκείνους τους άνδρες, που συνέβαλαν στην άμεση, έγκαιρη και τελικά επιτυχή, κατάσβεση της πυρκαγιάς, της Κυριακής 4ης Αυγούστου 2013, κοντά στο χωριό Γαλήνη και με κατεύθυνση  νοτιοανατολική.
Ιδιαίτερα, στους άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, με επικεφαλής  τον Προϊστάμενο Πυραγό Χρήστο Μπόμπη, τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Γρυλλάκη, τους άνδρες της Αστυνομίας, του Δήμου και στη συνέχεια τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλήνης, Εγγαρών και Μελάνων καθώς και τους εθελοντές που τους συνέδραμαν, οι οποίοι συμμετείχαν προσωπικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, ρίχθηκαν στη μάχη του μετώπου της πυρκαγιας, για να μην  κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Ιδιαιτέρως εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τους έμπειρους και ικανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών, που με αυταπάρνηση πρωτοστάτησαν στην κατάσβεση, με τις επιτυχείς και  στοχευμένες ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς .
Επίσης, ευχαριστώ το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, αποτελούμενο από 8 άνδρες, με τον  Διοικητή της Περιφέρειας της Πυρ. Σύρου, Αντιπύραρχο Β. Κοκμοτό που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεση.
Αυτή τη φορά, το νησί μας στάθηκε τυχερό στην ατυχία του και η απερισκεψία του ανθρώπου που προκάλεσε την πυρκαγιά, δεν προκάλεσε σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές, χάρη στην άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιμετώπισης παρομοίων καταστάσεων (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Πρέπει να γίνει συνείδηση των κατοίκων των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι ιδιαίτερα όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι (κατάσταση ετοιμότητας 4 η 5), οι κίνδυνοι για πρόκληση πυρκαγιάς, ακόμα και από σπίθα, είναι τεράστιοι, πιθανώς με απρόβλεπτες συνέπειες και εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπισθεί .  Για το λόγο αυτό θα πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ στο ύπαιθρο είτε κοντά στα σπίτια ή στα χωράφια και να μην πετάνε τσιγάρα στους δρόμους. Με μέριμνα των Προέδρων Δ.Κ & Τ.Κ. να ενημερώνονται οι Δημότες έγκαιρα, με ανάρτηση στους πίνακες ανακοινώσεων της περιοχής τους, δελτίων για την κατάσταση των καιρικών φαινομένων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Εμμανουήλ Μαργαρίτης

Σχόλια are closed.