Σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Νάξος, 14/11/2023

Σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προτίθεται να διοργανώσει δωρεάν Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξη της Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.
Το σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται σε μικρές ομάδες, απευθύνεται σε πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάνηψη και στην παροχή άμεσης βοήθειας σε τυχόν περιστατικό καρδιακής ανακοπής, (απευθύνεται, για παράδειγμα, σε εκπαιδευτικούς, σε όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή με αθλητές και έφηβους, σε επαγγελματίες σωμάτων ασφαλείας, κ.α). Έχει ως σκοπό την εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιοαναπνευστικής ανακοπής με απλά μέσα μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια, ενέργειες καθοριστικές για τη ζωή του ανθρώπου. Επίσης, μαθαίνει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ). Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες διάσωσης ενός θύματος καρδιακής ανακοπής. Οι εκπαιδευθέντες θα λάβουν από το ΕΚΑΒ βεβαίωση συμμετοχής/παρακολούθησης.
Για την οργάνωση του σεμιναρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος να συμπληρώσουν, έως την Κυριακή 19/11/2023, την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/CXtjQSZqykUpyfQ48

Σχόλια are closed.