Σε δημιουργικό χώρο ενημέρωσης,  παραγωγής ιδεών και σχεδιασμού δράσεων  αναδείχθηκε το περίπτερο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                              Νάξος, 19/02/2019

Σε δημιουργικό χώρο ενημέρωσης,  παραγωγής ιδεών και σχεδιασμού δράσεων  αναδείχθηκε το περίπτερο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο stand της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT στο Μιλάνο,  που διήρκεσε από τις 10 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Μέσα από προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους, instagrammers και bloggers διερευνήθηκαν οι δυνατότητες δημοσιότητας σε καθιερωμένα ΜΜΕ  και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα δώσουν  μεταξύ άλλων,  περαιτέρω ώθηση στην ήδη οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου για την ανάδειξη των πέντε μοναδικών νησιών στα επίσημα social-media του προορισμού.

Πιο συγκεκριμένα,  έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον από δημοσιογράφους που συνεργάζονται με κορυφαία Ιταλικά μέσα όπως το SalePepe για τη γαστρονομία  και το διεθνές VanityFair Ιταλίας για το lifestyle.

Την αγάπη του για τις Μικρές Κυκλάδες επιχείρησε δε  να μεταφέρει σε επισκέπτες του περιπτέρου  γνωστός ταξιδιωτικός συντάκτης πρόσφατου εκτενούς αφιερώματος στο κορυφαίο lifestyle Ιταλικό περιοδικό ποικίλης ύλης “FMagazine”,  με κυκλοφορία  πάνω από 100.000 τεύχη.  “Μικρές Κυκλάδες,  αντισυμβατικές,  ασυνήθιστες και πανέμορφες “,  είναι ο τίτλος του εντυπωσιακού αφιερώματος, που προκλήθηκε έπειτα από προγραμματισμένη επαφή πέρσι στην έκθεση και ώθησε πολλούς Ιταλούς ταξιδιώτες να ενδιαφερθούν για τα “διαμαντάκια των Κυκλάδων”,  όπως διαπιστώθηκε φέτος στο περίπτερο.

Συνολικά,  δεκάδες επαφές πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους  του Τύπου και επαγγελματίες που εξέφρασαν την προτίμηση τους για τη γαστρονομία,  τα ιστορικά μνημεία,  τα πολιτιστικά events και τις δυνατότητες του ναυτικού Τουρισμού στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στη παραγωγική συνάντηση με δημοσιογράφο που πέρσι προσκλήθηκε από το Δήμο να επισκεφτεί τη Νάξο. Ειδικότερα,  οι εκπρόσωποι  του προορισμού ενημερώθηκαν στην έκθεση  σχετικά  με τον σχεδιασμό της επόμενης φάσης της συνεργασίας που αφορά στην εκτεταμένη διανομή υλικού του για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων σε δεκάδες εμπορικά κέντρα της Ιταλίας στο επόμενο διάστημα!

“Προγραμματισμός,  συντονισμός  και υλοποίηση στοχευμένων δράσεων είναι τα κύρια συστατικά του προγράμματος προβολής του Δήμου” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού,  κ. Δημήτρης Λιανός,  μετά την εκθεσιακή παρουσία στο Μιλάνο που κατέστησε τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες,  πόλο έλξης πλήθους ενδιαφερόμενων,  επαγγελματιών  καθώς και έγκριτων εκπροσώπων φορέων,  ενώ τιμητική για το περίπτερο του Δήμου ήταν και η παρουσία του κ. Γεώργιου Λεονταρίτη,  Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Σχόλια are closed.