ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 11/2/2014
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση για το Φράγμα Τσικαλαριού

Το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας «Σμίλη ΑΤΕ», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συζητήθηκαν λεπτομερώς οι διαδικασίες έως την έναρξη των εργασιών κατασκευής του φράγματος χωρητικότητας 3.000.000 κ.μ., αποφασίστηκε και προγραμματίστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης με τους κατοίκους της Ποταμιάς, στις 23 Φεβρουαρίου 2014, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το Φράγμα Τσικαλαριού.

Αποφασισμένος να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη για την υλοποίηση του έργου και αρωγός στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τον τόπο, ο Μανόλης Μαργαρίτης ενημερώθηκε για τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προωθήσει και να υλοποιήσει το δεύτερο τμήμα του έργου που αφορά στην κατασκευή των δικτύων μεταφοράς του νερού, τα οποία προβλέπεται να καλύπτουν 10.500 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση και αισιοδοξία του για την πορεία υλοποίησης του έργου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «το Φράγμα Τσικαλαριού είναι ένα έργο πνοής για το νησί, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά και ουσιαστικά στην ενίσχυση των υδατικών  πόρων και στην άμβλυνση του οξύτατου προβλήματος του ελλείμματος νερού και κατ' επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Το έργο θα βοηθήσει άμεσα τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Νάξου καθώς και στον εμπλουτισμό των υπογείων δεξαμενών νερού, των οποίων η επάρκεια διαρκώς μειώνεται λόγω της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών. «

Σχόλια are closed.