ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
E-mail: pressnaxoy@gmail.com

Νάξος, 13/5/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη με τον Διοικητή της Υ.Π.Α. στη Νάξο

Στη Νάξο βρέθηκε σήμερα ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δημήτριος Κούκης και ο Υποδιοικητής κ. Βασίλειος Αλευράς, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου. Τους δύο εκπροσώπους της Υ.Π.Α. υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τοτόμη Πρωτονοτάριο και Δημήτρη Λιανό. Τονίζοντας ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ο κ. Κούκης κατέστησε σαφές ότι το πρώτο βήμα για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης έγινε και οφείλεται στις πιέσεις του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη και στην αγαστή συνεργασία του με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια επέκτασης του διαδρόμου, καθώς πραγματοποίησε την τοπογραφική μελέτη και η Υ.Π.Α. τη γεωτεχνική. Ο κ. Κούκης επισήμανε επίσης ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα και, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση, θα είναι εφικτή η άφιξη αεροσκαφών διπλάσιας χωρητικότητας.
Ο Διοικητής της Υ.Π.Α αναφέρθηκε και στις εργασίες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο αεροδρόμιο, κατόπιν των πιέσεων του Μανόλη Μαργαρίτη, εργασίες που ο προϋπολογισμός τους ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ.
Ειδικότερα, έγινε
  προμήθεια και εγκατάσταση τριών ανακλινόμενων ιστών φωτισμού ύψους 12 μέτρων για το φωτισμό του δαπέδου στάθμευσης των οχημάτων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ,
  προμήθεια και εγκατάσταση δύο ιστών φωτισμού του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, προϋπολογισμού 33.500 ευρώ
  Προμήθεια υλικών και εκτέλεση εργασιών μετατόπισης κατωφλίου και συσκευών APAPIS, συνολικής δαπάνης 18.500 ευρώ
  Προμήθεια και εγκατάσταση περιστρεφόμενου φάρου αεροδρομίου (12.300 ευρώ)
  Ηλεκτροδότηση και συντήρηση 7 θέσεων φανών εμποδίων, προϋπολογισμού 69.600 ευρώ.

Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος, Δημήτρης Λιανός και Αργύρης Ανεβλαβής, καθώς και ο Αερολιμενάρχης κ. Ήμελλος.
Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε το Διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Κούκη για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα βελτίωσης της υποδομής του αεροδρομίου, τόνισε τα εξής: «Υλοποιούμε το όραμά μας για ένα μεγαλύτερο αεροδρόμιο, που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου και στην εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου μας. Η βελτίωση του αεροδρομίου, ως βασική πύλη εισόδου του νησιού και η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης αποτέλεσαν και αποτελούν άμεση προτεραιότητά μας, καθώς συμβάλλουν στον αναπτυξιακό προσανατολισμό που επιδιώκει και υλοποιεί η δημοτική αρχή».

Σχόλια are closed.