ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 28/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλιακών οικισμών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
   Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" από το Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρίας «Μ.Τ. ΑΤΕ», Στάθη Μανδηλαρά.
Το έργο, συνολικής δαπάνης 3.553.923 ευρώ, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη" στον Άξονα Προτεραιότητας "02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων" του Ε.Π. "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη", με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής. Η ολοκλήρωση του όλου έργου θα γίνει εντός 24 μηνών και αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών Πλάκας, Αγ. Προκοπίου και Αγ. Άννας  και τη μεταφορά των λυμάτων τους μέσω αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών στο υφιστάμενο καταληκτικό αντλιοστάσιο. Το συνολικό εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ανέρχεται σε 27.750m., ενώ περιλαμβάνεται και η κατασκευή οκτώ (8) αντλιοστασίων καθώς και η αναβάθμιση του υφιστάμενου αντλιοστασίου.
Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, κατά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε: «Ένα σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί και πλέον τουριστικοί οικισμοί του Δήμου μας, θα είναι σύντομα παρελθόν. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες των περιοχών του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Άννας και της Πλάκας, απαλλάσσονται άμεσα από το πρόβλημα της ανεπάρκειας του αποχετευτικού δικτύου, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο έργο, χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους, ξεκινάει. Στην παρούσα οικονομική δυσχέρεια, τα μεγάλα δημόσια έργα αποτελούν διέξοδο για πληθώρα συντοπιτών μας, οι οποίοι θα βρουν εργασία, καθώς μάλιστα η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι  σοβαρό μέσο ανάπτυξης σε όλους τους τομείς».

Σχόλια are closed.