Και στη Νάξο (στον προαύλιο χώρο του Επιτόπιου Μουσείου της Γρόττας) η αναμετάδοση της συναυλίας της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιερό της Δήλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Νάξος, 28/05/2022

Θέμα: Και στη Νάξο (στον προαύλιο χώρο του Επιτόπιου Μουσείου της Γρόττας) η αναμετάδοση της συναυλίας της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιερό της Δήλου

Στις 30 Μαΐου, το εμβληματικό νησί της Δήλου ξαναζωντανεύει! Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξη του ALPHA MISSION – ΔELOS, μιας συλλογικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να υπογραμμίσει την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του πλανήτη αν δεν δράσουμε άμεσα, το Ιερό της Δήλου θα φιλοξενήσει την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO), σε μια ορχηστρική συναυλία κλασικής μουσικής.
Το πρόγραμμα αποτελείται από τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, αυτοσχεδιαστικά μέρη για Λύρα, το Floating Autumn της Carmen Fizzarotti από τις “[αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές” και το 17 Strokes of the Bell for Peace and Sustainability του Marshall Marcus. Την EUYO θα υποδεχτεί στη Δήλο με την πολίτικη λύρα του ο Σωκράτης Σινόπουλος. Η λύρα θα δέσει αριστοτεχνικά με το έργο του Vivaldi και των σύγχρονων συνθετών. Το Floating Autumn της Carmen Fizzarotti από τις [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές είναι μια αλγοριθμική ανασύνθεση του “Φθινοπώρου” του Vivaldi, που αναπτύχθηκε από συνθέτες, μουσικούς, κλιματολόγους και επιστήμονες της πληροφορικής. Σολίστ, η ουκρανικής καταγωγής βιολονίστρια Diana Tishchenko που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο συναρπαστικούς νέους καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, έχοντας κερδίσει πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς για τη μουσικότητα και την τεχνική της δεινότητα.
Η συναυλία με τίτλο «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» θα μεταδοθεί ζωντανά τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 20:30 από το ARTE, την ΕΡΤ και θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε πόλεις της Ευρώπης καθώς και στη Νάξο, στον προαύλιο χώρο του Επιτόπιου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Γρόττα. Επιπλέον, θα μεταδοθεί στη Γερμανία, στη Γαλλία, ενώ το ταξίδι της θα συνεχιστεί αργότερα με ειδικές προβολές σε όλο τον κόσμο.
Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτιστικός πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπροσωπεύει το ευρωπαϊκό ιδεώδες μιας κοινότητας που συνεργάζεται για την επίτευξη της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Ιδρύθηκε το 1976 από τον Lionel και την Joy Bryer μετά από ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Claudio Abbado, στην θέση του ιδρυτικού καλλιτεχνικού διευθυντή. Η ορχήστρα συγκεντρώνει τους πιο ταλαντούχους νέους μουσικούς από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που τους ενώνει η κοινή αίσθηση της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της συνεχούς επιδίωξης της αριστείας. Επίτιμος πρόεδρος της EUYO είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επίτιμοι υποστηρικτές της είναι οι αρχηγοί και οι πρωθυπουργοί κάθε κράτους μέλους της ΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η συναυλία ALPHA MISSION – ΔELOS είναι μια συμπαραγωγή του World Human Forum & του ARTE σε σύμπραξη με την Europa Nostra, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Καλλιτεχνικός εταίρος της εκδήλωσης είναι η ΕΕΥΟ.

Σχόλια are closed.