ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: pressnaxoy@gmail.com
Νάξος, 4/4/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου»
   Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου» από το Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη και τον ανάδοχο του έργου, Ηλία Μαζαράκη.
Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 403.210,84 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου» με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ. Βάση της σύμβασης, η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει εντός 90 ημερών, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:
– Τοποθέτηση πινακίδων σταθερού περιεχομένου
– Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων προορισμού
– Εγκατάσταση οριζόντιας σήμανσης
– Γεωμετρικές επεμβάσεις (προβλέπεται αποξήλωση νησίδων, ασφαλτικών κρασπέδων και λοιπών κατασκευών και η υλοποίηση νέων, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς και η κατασκευή νέου ασφαλτικού καταστρώματος στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Κοντολέοντος, Παπαβασιλείου και στον «Ποταμό»). Στα πλαίσια των γεωμετρικών επεμβάσεων εντάσσεται και η κατασκευή των απαραίτητων ραμπών για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ.
Ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ένα έργο που θα δώσει ανάσα στη Χώρα της Νάξου, θα είναι άμεσα έτοιμο. Η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης θα διευκολύνει τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς στις μετακινήσεις τους, ώστε να εξομαλυνθεί το κυκλοφοριακό χάος που επί χρόνια βλέπουμε στους δρόμους της πόλης. Επιζητούμε την απρόσκοπτη κυκλοφορία εντός της Χώρας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή της παρούσας μελέτης και τη συμβολή όλων των κατοίκων και των επισκεπτών. Το έργο υλοποιείται άμεσα, ώστε τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους η Νάξος δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών, να έχει παραδοθεί και να διευκολυνθούν όλοι. Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα δώσει πνοή και θα βελτιώσει το χαρακτήρα της πόλης της Νάξου.

Σχόλια are closed.