1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Πολιτισμού
Αμφιθέατρο Επιτόπιου Μουσείου
Πλατεία & Πνευματικό Κέντρο Μητρόπολης Χώρα Νάξου
16 – 22 Σεπτεμβρίου 2020 / 20.00 – 23.00

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινούν στη Νάξο οι εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ Μεσογειακού Πολιτισμού στις Κυκλάδες, τελούμενο υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την συνδιοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Συνέργειες Πολιτισμού” και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Με βασικές πηγές έκφρασης την πολιτιστική πολυμορφία και τον διαπολιτισμικό διάλογο, το Φεστιβάλ αποπειράται – μέσω παράλληλων εκδηλώσεων, Προβολών Ταινιών Μικρού Μήκους, Εκθέσεων Φωτογραφίας και Γλυπτικής, Μουσικών και Θεατρικών Δρώμενων – να αναδείξει τις σύγχρονες κοινωνικές, γεωπολιτικές και κλιματικές προκλήσεις του μεσογειακού χώρου. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να προβάλλει τις κοινές πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες που προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη και τον γόνιμο διάλογο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020 με ελεύθερη είσοδο, στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Επιτόπιου Μουσείου και στην Πλατεία Μητρόπολης της χώρας της Νάξου. H διεξαγωγή των εκδηλώσεων στους ως άνω χώρους συμβάλλει ουσιαστικά στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής της Γρόττας, εκεί όπου βρισκόταν η Μυκηναϊκή πόλη της Νάξου, μια από τις πιο σημαντικές του Αιγαίου.
Η Νάξος, με δεδομένη τη γεωγραφική της θέση στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου, κατέχει ένα έντονο πολιτισμικό στίγμα στη Μεσόγειο. Η ίδρυση της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών το 1670, αποτέλεσε το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Δικαίως λοιπόν επικαλείται τη ρήση που της αποδίδεται σήμερα:
“ Όλος ο κόσμος σε ένα νησί ”.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κώστας Θεωνάς
Σε συνεργασία
– Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης
– Κυκλαδία / Αναζητώντας τον Πολιτισμό
– Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου
– Keep it Simple Photography

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΣΚΥΡΟΥ 4 ΑΘΗΝΑ 11361
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
medculturefest@gmail.com
6977429017

Σχόλια are closed.